LIHAOPAS
Ylämaankarja on kilpailukykyinen lihamarkkinoilla, sillä liha on erinomaista pihvilihaa. Luonnollisesta ravinnosta johtuen sen liha on maukasta, lyhytsyistä, vähärasvaista ja väriltään tummanpunaista. Ylämaankarjan pihvilihan vahva maku ns. riistan maku, syntyy ruokinnan perustumisesta laiduntamiseen ja korsirehuun, sekä pitkästä kasvatusajasta. Ylämaankarjan naudan kasvatuksessa koko ketju, laitumelta lautaselle, keskittyy parhaan mahdollisen laadun ja maun aikaansaamiseen. Eläimen vapaa liikkuminen ja luontainen aktiivisuus aina teuraskypsyyteen asti, muokkaavat sen omaa rasvakudosta pehmeäksi, parantaen highland cattle - ylämaankarjan naudanlihan makua ja mureutta.
Tästä herkullisia reseptejä arkeen ja juhlaan!
Rasva 4,2 13,5
Kolesteroli 45,8 63,0
Proteiini 22,4 18,9
Rauta 2,0 2,3
100g pala highland lapa muu lapa
Rasva 4,7 10,6
Kolesteroli 42,2 63,0
Proteiini 21,6 20,2
Rauta 2,3 1,9
100g pala highland file muu file
Rasva 7,1 22,8
Kolesteroli 37,0 67,0
Proteiini 21,8 16,6
Rauta 2,3 1,6
Uunipaistiksi: sisäpaisti ja paahtopaisti, käyvät myös ohuiksi pihveiksi
Pitkään haudutettaviin ruokiin: ulkopaisti, kulmapaisti ja pyöröpaisti
Grilliin: sisäfile, ulkofile
Nopeaan arkiruokaan: jauheliha, paistisuikaleet
Herkutteluhetkiin: sisäfile, ulkofile, entrecote
Pihveiksi: ulkofile, sisäfile ja enterecotepihvit